Del 3 al 10 de maig de 2018
Viatge iniciàtic als antics llocs de poder de la màgica, mística i misteriosa Eire, una illa amb personalitat pròpia, envoltada d’espectaculars penya-segats, i amb uns paisatges i costums absolutament especials.
Celebrarem Beltaine, l’ancestral festivitat celta del foc, la fertilitat i l’inici de l’estiu… una de les ocasions en que les portes entre els móns s’entreobren més clarament per qui les saps percebre.
Seguirem el rastre del culte ancestral a la deesa mare a través de l’advocació a Brigit, la triple deesa celta i patrona del país, visitant els seus pous, manantials i temples sagrats.
DIA 01 (dijous, 3 de maig): Barcelona – Dublín – Drogheda
Sortida de l’aeroport de Barcelona direcció Dublin (10:20h). A mitg matí (12:30h), arribada a l’aeroport de Dublin i recollida dels cotxes de lloguer. Comencem el recorregut pels bonics paisatges d’Eire direcció al Turó de Tara (43Km), centre polític i cerimonial d’Eire, on es coronaven els reis.
Dinar lleuger al Maguires Cafe (a peu del turó), breu introducció al pais i guia pel turó; la pedra del destí. Ritual d’ofrena davant l’arç blanc. La figura de la Sheela Na gig.
Sopar i allotjament a Drogheda.
DIA 02 (divendres, 4 de maig): Drogheda – Mullingar
Esmorzar i sortida cap al centre de visitants de Brú na Bóinne (10Km, 15 min). Visita guiada (només en anglès) al complex funerari neolític més famós d’irlanda i patrimoni de la humanitat: Newgrange i Knowth.
Dinar al centre de visitants de Bru na Boinne (self-service) i sortida cap a Mullingar (70Km, 1,15h), bonica localitat a peu del llac Lough Ennell. Arribada i allotjament a l’hotel. Tarda lliure per disfrutar de la piscina i zona termal/ spa de l’hotel (d’accés lliure pels hostes), fer un passeig pel llac o visitar la Belvedere House & Gardens.
DIA 03 (dissabte, 5 de maig): Mullingar – Uisneach
Esmorzar i sortida cap al turó d’Uisneach (90Km), centre sagrat i mitològic d’Eire, per participar durant tot el dia en els diferents actes que s’organitzaran pel Beltaine Fire Festival, la celebració més important del calendari celta dedicada al foc, la fertilitat i l’inici de l’estiu.
Dinar i sopar «de campanya», al mateix turó, aprofitant l’oferta pròpia del festival i/o les provisions que cadescú porti.
Al fosquejar, i des del melic d’Eire, encesa de l’ancestral foguera de Bealtaine, processons i espectacles nocturns amb foc.
Arribada tardana a l’hotel de Mullingar per dormir.
DIA 04 (diumenge, 6 de maig): Mulingan – Galway – Moher – Feakle
Esmorzar y sortida al matí cap a Galway (146Km, 1,41h), ciutat universitària i turística, coneguda com la més alegre d’Irlanda. Passejada pel casc antic de la ciutat (zona de vianants) fins el barri marítim i desembocadura del riu Corrib per copsar el seu especial ambient bohemi i artístic. Dinar lliure pels animats pubs locals de la zona.
Després de dinar, sortida cap a Moher (75Km, 1,38h) passant pels Burren, una àrea rocallosa de gairebé 100 Km2 i origen kàrstic, formada per sòls calcaris clivellats molt peculiars (Centre d’interpretació, dolmen de Poulnabrone…).
A la tarda (c.16:00 h) arribem als penya-segats de Moher, una sèrie d’impressionants penya-segats que s’alcen fins a una alçada de 216 metre sobre el mar i que s’estenen durant 13 km al llarg de la costa. Entrada al centre de visitants i interpretació de Moher i visita lliure als penyasegats.
Sortida cap a Feakle (72Km,1,16h). De tornada, pararem al pou sagrat de Brigit a Liscannor.
Sopar i allotjament.
DIA 05 (dilluns, 7 de maig): Feakle – Grange Stone Circle – Lough Gur
Esmorzar i visita les restes de la casa on va viure la Biddy Early, a Feakle mateix, una de les sanadores i vidents més famoses d’Irlanda. Ofrena a la offering stone i sortida cap a Grange Stone Circle (55Km, 1h), el cercle de pedra més gran d’Eire (113 pedres i 45 m. diàm.), un centre ritual i temple del sol de l’edat del bronze on encara se celebren les festivitats celtes més rellevants. Ritual/ Meditació al cercle.
Ens traslladem ara al centre d’interpretació de Lough Gur, àrea arqueològica i paratge natural amb llac i senders, on passarem la resta del dia. Dinar-picnic a la vora del llac.
Sortida cap a Feakle, sopar al Pepper’s Bar mentre gaudim de l’ambient i la música tradicional en un dels pubs irlandesos més genuins.
DIA 06 (dimarts, 8 de maig): Feakle – Kildare
Esmorzar y sortida al matí cap a Kildare (158Km), passant entre els verds prats de l’interior del país. Kildare és el centre neuràlgic de culte a Brigit. Visitarem la catedral, hereva de l’abadia erigida el 480dC per Sta Brigid i la seva comunitat monacal mixta, al mateix lloc ocupat per un antic santuari pagà a la deessa Brigid, el temple del foc. Admirarem una figura d’una Sheela na gig i la torre rodona visitable més alta d’Irlanda. A la sortida, trobarem el monument al foc perpetu de Brigit.
Dinar lliure al centre de Kildare i sortida cap al pou sagrat de Brigit, als afores de la ciutat. Ritual d’ofrena de cintes i meditació. Al costat del pou sagrat visitarem el Solas Bridhe Centre, propietat de l’ordre de les monges Brigidines, on es custodia la flama perpètua de Brigit. Meditació a la sala de la flama / caminada pel laberint. En funció del temps i sortint del Solas Bridhe, possible visita als jardins japonesos del National Stud.
Sopar lliure i allotjament a Kildare mateix.
DIA 07 (dimecres, 9 de maig): Kildare – Glendalough – Dublin
Esmorzar. Deixant Kildare, viatgem ara en direcció Glendalough (50Km, 50 min), una impressionant vall glacial entre dos llacs on hi ha les restes d’una de les ciutats monàstiques medievals (s.VI) més representatives d’Eire. Visita de les restes de la ciutat monàstica, el Centre d’interpretació i els llacs.
Dinar lliure a Glendalough (Casey’s Bar&Bistro… o picnic davant el llac) i sortida cap a Dublin, la capital del pais.
Tarda lliure per explorar aquesta vibrant ciutat plena d’història en forma d’edificis emblemàtics, places georgianes i parcs. Recomanable: Trinity College (universitat del s.XVI) & book of Kells, Museu Nacional d’Arqueologia, Fàbrica Guiness. Sopar lliure per algun dels pubs i restaurants típics que la ciutat de Dublín ofereix (barri de Temple Bar). Allotjament en hotel a Dublín.
DIA 08 (dijous, 10 de maig): Dublin – Barcelona
Esmorzar i temps lliure a la ciutat de Dublin fins a la sortida cap a l’aeroport.
Sortida del vol cap a Barcelona a les 17:10. Arribada a les 20:40 i fi del viatge.
CARACTERÍSTIQUES BÀSIQUES DEL VIATGE
- Recorregut en cotxe de lloguer per les zones més interessants de l’illa.
- Oferim allotjament en hotels de 3, 4 estrelles, cottages i B&B.
- Cal tenir bona forma física per seguir el ritme i característiques de les visites programades.
- El dinar i el sopar, si no s’indica el contrari, són a càrrec de cada viatger i segons els costums del país.
PREU
Preu per persona en habitació doble: 875,00 €
Preu per persona en habitació individual: 985,00€ (a excepció dels dies 5 i 6 a Feakle que no hi han habitacions individuals)
El preu inclou l’estada, el bitllet d’avió, lloguer dels vehicles, transport fins l’aeroport, i entrades als monuments visitables.
Places limitades
REQUISITS
FORMA FÍSICA. Tingueu en compte que aquest viatge requereix caminar molt, i freqüentment per terrenys desiguals, relliscosos (plou gairebé a diari) i/o en pendent, a més de pujar escales. Molts dels llocs que visitarem es troben a la part alta d’un turó o són molt grans en extensió (*). Si teniu problemes de mobilitat o dificultat per caminar, és possible que no pugueu fer moltes de les visites.
(*) Turó de Tara, Turó d’Uisneach, Lough Gour, Glendalough
VESTIMENTA. Cal anar proveit de roba d’abric i impermeable, paraïgues i sabates impermeables per caminar sobre terrenys relliscosos, irregulars i/o en pendent.
VIATGES EN GRUP. Viatjar en grup comporta molts avantatges (és més econòmic, dóna major seguretat, es socialitza, poden compartir-se les vivències… ), però també requereix la flexibilitat suficient per acceptar i responsabilitzar-se amb l’organització i la dinàmica general del grup en detriment de la pròpia: puntualitat, compliment del programa previst, adaptació als costums/ horaris locals, disposició i flexibilitat davant dels imprevistos de l’itinerari, etc. Cal obrir-se a l’experiència!
EQUIPATGE. Cal dur un equipatge que s’ajusti a les característiques demanades per la companyia aeria que es contracti. Per tal d’alleugerir els tràmits de viatge, no es contempla la facturació d’equipatges, només maletes de cabina.
CONSIDERACIONS ADDICIONALS
- Maragda Viatges dóna per entès que el viatger participa voluntàriament en aquest viatge i que és conscient que visitarà un país estranger de característiques diferents al seu país d’origen, recorrent i visitant zones allunyades i/o remotes; amb estructura i organització – a tots nivells-, diferent a la que pot estar acostumat en la seva vida quotidiana; amb horaris (visites, àpats, dormir…) i condicions climàtiques diferents als seus habituals. Per tant, s’entén que el viatger és conscient i accepta els inconvenients/ o incomoditats que això li pugui comportar.
- Maragda Viatges entén que el viatger és conscient i assumeix que en aquest tipus de viatges es puguin donar circumstàncies que suposin variacions en els itineraris, en activitats, retards, etc., en qualsevol moment i lloc.
- Maragda Viatges entén que el viatger accepta voluntàriament tots els possibles riscos i circumstàncies adverses sobre la base de tot l’exposat anteriorment, eximint-se a l’organització i qualsevol dels seus membres de tota responsabilitat.
- Maragda Viatges dóna per entès que el viatger coneix les condicions generals i particulars del programa-intinerari de viatge i compleix tots els requisits exigits pel viatge.
COSES PER DUR
- Documentació en regla per passar les duanes.
- Roba d’abric (fa fred) i impermeable (plou a diari).
- Sabates impermeables i adequades per caminar sobre terrenys relliscosos, desiguals i/o en pendent.
- Paraigües.
- Banyador i casquet de bany per la zona termal/ spa de l’hotel.
- Adaptador de corrent de 2 a 3 clavilles.
- Cintes de colors pels rituals.
INFORMACIÓ D’INTERÉS Documentación: DNI o pasaport vigent.Idioma: anglès i gaèlic.Moneda: euro.Horaris d’oficina: de 8:00 a 17:00 hores. Diferencia horaria: 1 hora menys que a Espanya durant tot l’any (idem. Canàries). Electricitat: Voltatge de 230 voltis AC, 50 Hz – Endoll estàndar de 3 clavilles. La seguretat social espanyola és vàlida tramitant la targeta sanitària europea (TSE). Oceànic temperat i molt plujós. Irlanda és el pais europeu que més dies de pluja anual registra (fins a 225). A Irlanda es condueix pel costat esquerre del camí i s’avança pel dret. Cal el carnet internacional de conduir. En general les carreteres d’Irlanda són de gran qualitat. Les autopistes estan assenyalades amb una «M» (per exemple M50), mentre que les carreteres nacionals estan assenyalades amb una «N» (per exemple N18).
|
Comments