El retrobament amb la naturalesa com a procés d’integració personal.

Els camins de la natura i de l’Univers ens poden ajudar a recuperar la memòria i a través dels nostres sentits prendre consciència de la realitat. Viure la naturalesa en tota la seva dimensió i a trobar un espai per a la reflexió sobre el nostre propi camí i el del món on vivim.
El contacte amb la naturalesa ens permet sentir fluir l’energia a través nostre, la influència de les estrelles i de la llum, experimentant individualment la presència del paisatge en el nostre univers interior.
Les actituds vivencials en l’entorn, des del vessant de la interioritat de l’ésser humà, per tal de promoure una visió global que millori la nostra qualitat de vida.
Cal sintonitzar la percepció al ritme natural, harmonitzar-nos amb aquesta força o energia invisible, primigènia, que produeix tots els fenòmens de l’Univers, des de l’infinit (macrocosmos) a l’infinitesimal (microcosmos), però present en tot, i que impregna el món amb l’alè de la vida.
L’universal “Camí de la Naturalesa”

Xavier Montesinos Belsa

Sofròleg, Monitor de natura, Quiromassatgista, President de l’associació cultural Espais de Silenci. Coneixedor i observador de la natura a les nostres unitats geogràfiques on he desenvolupat activitats en aquest medi físic natural i cultural.

 

Fotografía Vía: Maria Rosa Ferre